nasze certyfikaty


Certyfikaty brc i ifs


Międzynarodowe standardy BRC i IFS wdrażają zakłady produkujące żywność, integrują one  przepisy zawarte w normie ISO 9000:2008, w systemie HACCP oraz zasadach dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP, GHP, definiując równocześnie wymogi, które muszą zostać spełnione, aby zapewnić bezpieczeństwo i konieczny, powtarzalny poziom jakości wyrobu finalnego.

Firma SMAKMAK posiada certyfikaty BRC i IFS od 2013 roku a  najwyższe standardy bezpieczeństwa wyrobu, spełnienie wymagań prawnych oraz wymagań jakościowych potwierdzane są corocznymi audytami i certyfikacjami.

zakład kąkolewo

zakład strzyżewice

CERTYFIKAT STOWARZYSZENIA OSÓB Z CELIAKIĄ I NA DIECIE BEZGLUTENOWEJ


Nietolerancja na gluten jest w skali światowej jednym z najczęściej spotykanych zaburzeń.

Dieta bezglutenowa wskazana jest przede wszystkim dla osób z alergią i nadwrażliwością na gluten, chorych na celiakię jak również dla osób cierpiących na inne schorzenia, np. autyzm, kandydoza, reumatoidalne zapalenie stawów, zapalenie tarczycy typu Hashimoto, po chemioterapii oraz dla rodzin chorych.

Dieta bezglutenowa jest bardzo wymagająca. Osoba, która zdecyduje się wyeliminować z codziennej diety gluten, musi zrezygnować ze wszystkich produktów powstałych na bazie albo zawierających pszenicę, żyto, pszenżyto, orkisz, jęczmień, a w niektórych wypadkach także owies (ze względu na możliwość zanieczyszczenia zbożami glutenowymi).

Chcąc wyjść naprzeciw tym Osobom firma SMAKMAK wprowadziła do swojej oferty szeroką gamę produktów bezglutenowych, które potwierdzone zostały certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, produkty te oznaczone są międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.


zakład strzyżewice